Väderprognos, klicka här!

Yoga

Yoga skidåkning 2020

5 – 8 mars och 19 – 22 mars 2020

Yoga och Skidåkning

Det är 9:e som Yogaakademien återvänder till Långbergets Sporthotell och ger dig chansen att få uppleva denna härliga kombination med yoga och skidåkning. Hotellet ligger högt upp bland bergen mitt i den nordvärmländska naturen. Den höga höjden 630 meter över havet medför en fantastisk utsikt över såväl dalar som fjäll! I centrum den här helgen står kroppen och själens välbefinnande. Med hjälp av yoga och skidåkning  finner vi balans mellan kropp och själ. Det blir en inre och yttre upplevelse i den vackra värmländska naturen. Vi utövar yoga morgon och sen eftermiddag/ kväll för att däremellan njuta av skidåkning i fantastiska skidspår. Kan det bli bättre? På Facebook kan du läsa och se foton från våra tidigare yoga och skidåkningshelger.

Teknikträning i klassisk skidåkning

I helgkursen ingår även två gruppskidlektioner med i klassisk längdskidåkning- kanske något för både nybörjare och den som vill förbättra sin skidåkning. Uppdelning i grupper sker på plats. Skidlärare från Långbergets Sporthotell.

Yoga morgon, eftermiddag och kväll 

Upplev den klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt ta del av yogans filosofi. Vi kommer att jobba med balans, smidighet, styrka och närvaro- allt för att förbereda inför dagens skidåkning vid morgonyogan och på kvällen sträcka ut trötta muskler och få en stunds meditation. Och med andetaget i fokus. Andetaget som är vår barometer och guide i yogan och ger oss både energi samt leder oss mot närvaro och  stillhet. Andetaget som styr rörelserna och ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Kursen passar både vana och nya yogautövare.

I paketet ingår

Boende i sportrum*) på hotellet torsdag- söndag.

Helpension (frukost, lunch och middagsbuffé, ej dryck middag)

6 yogaklasser

2 pass teknikträning klassisk skidåkning (grupp)

Spårkort torsdag- söndag

*) Sportrum betyder att man tar med eget sänglinne, handdukar och städar själv innan avresa. Det går att köpa till dessa tjänster om man önskar.

Hyra utrustning

Du kan hyra skidor, pjäxor och stavar i skiduthyrningen på Långbergets Sporthotell, som finns vid foten av slalombacken. Förboka gärna redan när du anmäler dig till kursen, så går det snabbare när du hämtar ut innan tekniklektionen på fredag.

Resa hit

Du tar dig själv till Långbergets Sporthotell i Sysslebäck. Du kan åka tåg eller buss till Karlstad och därifrån vidare med buss till Sysslebäck. Vi ordnar så att du blir hämtad i Sysslebäck mot en kostnad (bokas i samband med kursen). Om du har lång resväg så finns det möjlighet att komma en dag tidigare och stanna en dag längre på hotellet.

Utrustning

Ta med egen yogamatta och filt till avslappningen. Några mattor kommer att finnas till försäljningen.

Mer information

Program (med reservation för ändringar) http://yogaakademien.se/yogaresor_yoga_skidakning.html

Frågor om yoga kan göras via info@yogaakademien.se eller på 0730- 42 11 12.

Frågor om boende och transporter görs till Långbergets Sporthotell via bokning@langberget.se eller på 0564- 260 50

Pris

5630 kr/person (enkelrumstillägg 200 kr/natt)

Övriga tillval; 450 kr slutstädning, 190 kr sänglinne/hand-och badhandduk, 150 kr enkel transport Sysslebäck.

Boka

Bokning Långbergets Sporthotell på 0564- 260 50 eller via bokning@langberget.se

Begränsat antal platser!

För dej som önskar kan ni boka tid hos massör Henrietta Herou Pedersen 7 och 21 mars. bokning@langberget.se alt tel 0564- 26050