Väderprognos, klicka här!

Yoga

Yoga weekend sommar 2019

Yoga och vandring 17- 21 juli och 24- 28 juli

Yoga, vandring och paddling 31 juli- 4 augusti

Yoga och vandring i Pilgrimers fotspår 17- 21/7 och 24- 28/7:

För 12:e året arrangerar vi de mycket uppskattade sommarkurserna med Yoga och vandring i Pilgrimers fotspår – i norra Värmlands fantastiska natur. På Långbergets Sporthotell finns vandringslederna direkt inpå knuten.  Långbergets enskilda läge, 630 möh omges av oändlig natur, där det är möjligt att stöta på spår efter björn, varg och lo eller se en älg som står och betar. I centrum den är veckan står kroppen och själens välbefinnande. Med hjälp av yoga och vandring efter pilgrimsleden finner vi balans mellan kropp och själ. Det blir en inre och yttre upplevelse med natur och kultur, där vi får känna historiens vingslag. Se bilder och läs mer om våra tidigare sommarkursen på Yogaakademiens blogg och Facebook.

Yoga morgon och kväll

Upplev klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt ta del av yogans filosofi. Stor fokus kommer att vara på andningen. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem- att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet, Vi utövar yoga morgon och kväll och om vädret tillåter är vi utomhus. Kursen passar både vana och och nya yogautövare.

Vandring

Under veckan blir det vandring efter pilgrimsleden där vi bestiger berg med milsvida utsikter och besöker levande sätrar med levande djur och säterliv. Vår naturguide lär oss mer om den värmländska naturen. Delar av vandringen sker i tystnad där du får utrymme att reflektera över dagens fokus. Vi vandrar mellan 3- 5 timmar på naturstigar i kuperad terräng, så det är bra om du har vandrar lite innan. Vid de längre vandringarna kan du, utifrån dagsformen, välja mellan en kortare eller den längre vandringen. All vandring sker med guide.

Utflykter

Vi besöker Utmarksmuséet, Ransbysäterna, vattenfallet Digerfallet och chokladfabriken Naturpralinen.

Massage, bastu och pool

Långbergets Sporthotell erbjuder massage för trötta kroppar (förbokas innan ankomst). Det kan också vara skönt att bada i poolen eller bara vila vid poolkanten. Bastu finns i hotellets nedre våning.

Yogalärare

Helena Karlsson är internationellt certifierad yogalärare och har undervisat yoga under många år. Hon är en mycket uppskattad yogalärare och arrangerar yogakurser i Sverige, Italien, Spanien och Indien. Helen har en lång och bred erfarenhet inom träning och friskvårdsbranschen, både som instruktör och aktiv, på bl a Selma Spa+ i Sunne.

Program (med res för ändringar)

Onsdag

17,00 introduktion och Yoga

19,30 Middag

Torsdag

7,00 Yoga

8,00 Frukost

9,15 Vandring ca 3- 4 tim

13,00 Lunch på hotellet

15,00 Utflykt; Pilgrimstapeten vid Utmarksmuséet

18,00 Yoga

19,30 Middag

Fredag

7,00 Yoga

8,00 Frukost

9,15 Vandring ca 3- 4 tim, lunch Ransbysätern

15,00 stopp vid Naturpralinen (Italiensk glass och chokladpraliner)

18,00 Yoga

19,30 Middag

Lördag

7,00 Yoga

8,00 Frukost

9,15 Vandring ca 4- 5 tim, lunch utomhus

18,00 Yoga

19,30 Middag

Söndag

7,00 Yoga

8,00 Frukost

9,15 Vandring ca 2 tim

12,00 Lunch och avslutning

I paketet ingår:

Boende i sportrum på hotellet onsdag- söndag

Helpension: frukost, lunch och 2- rätters middag (ej dryck middag)

8 yogaklasser

Vandring med guide

Transporter och utflykter

Sänglinne/ handdukar och slutstädning

Pris:

6 360 kr/person (enkelrumstillägg 150 kr/natt)

Yoga, Vandring och paddling 31/7- 4/8

Välkommen till på sommarkurs med yoga, vandring och paddling- i norra Värmlands fantastiska natur. På Långbergets Sporthotell finns vandringslederna och sjösystemet i nära anslutning till hotellet. Långbergets enskilda läge, 30 möh, omges av oändlig natur, där det är möjligt att stöta på spår efter björn, varg och lo eller se en älg som står och betar. I centrum den här veckan står kroppen och själens välbefinnande. Med hjälp av yoga, vandring och paddling finner vi balans mellan kropp och själ. Det blir en inre och yttre upplevelse i fantastisk natur och tillsammans med yoga. Se bilder och läs mer om våra tidigare sommarkurser på Yogaakademiens Facebook och Blogg (bloggen har äldre inlägg, medan du finner nyare inlägg på Facebook eller Instagram).

Yoga morgon och kväll

Upplev den klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt ta del av yogans filosofi. Stor fokus kommer att vara på andningen. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskap för att minska stress och stressrelaterade problem- att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet. Vi utövar yoga morgon och kväll och om vädret tillåter är vi utomhus. Kursen passar både vana och nya yogautövare.

Vandring

Under veckan blir det vandring efter pilgrimsleden där vi bestiger berg med milsvida utsikter och besöker levande sätrar med djur och säterliv. Vår naturguide lär oss mer om den värmländska naturen. Delar av vandringarna sker i tystnad där du får utrymme att reflektera över dagens fokus. Vi vandrar mellan 3- 5 timmar på naturstigar i kuperad terräng, så det är bra om du har vandrat lite innan. Vid de längre vandringarna kan du, utifrån dagsformen, välja mellan en kortare eller den längre vandringen. All vandring sker med naturguide.

Paddling

Det är två tillfällen med paddling; en stämningsfull kvällstur i kanot på bäversafari, och en dagstur med paddling i sjöarna som finns i närheten av hotellet. Delar av paddlingen sker i tystnad där du får utrymme att reflektera över dagens fokus. All paddling sker med naturguide.

Utflykter

Utflyktsmål är Ransbysätern och vattenfallet Digerfallet.

Yogaläraren

Helena Karlsson är internationellt certifierad yogalärare och har undervisat i yoga under många år. Hon är en mycket uppskattad yogalärare och arrangerar yogakurser i Sverige, Italien, Indien och Spanien. Helena har en lång och bred erfarenhet inom träning och friskvårdsbranschen, både som instruktör och aktiv, på bl a Selma Spa i Sunne.

Program (med reservation för ändringar)

Onsdag

15,00 introduktion och Yoga

17,30 Middag

18,30 Bäversafari ca 4 tim

Torsdag

7,00 Yoga

8,00 Frukost

9,15 Vandring ca 3- 4 tim, lunch Ransbysätern

18,00 Yoga

19,30 Middag

Fredag

7,00 Yoga

8,00 Frukost

9,15 Vandring ca 4- 5 tim, lunch utomhus vid vattenfallet Digerfallet

Lördag

7,00 Yoga

8,00 Frukost

9,15 Paddling ca 4- 5 tim, lunch utomhus

18,00 Yoga

19,30 Middag

Söndag

7,00 Yoga

8,00 Frukost

9,15 Vandring ca 2 tim

12,00 Lunch och avslutning

Pris: 6 795 kr (enkelrumstillägg 150 kr/natt)

I paketet ingår:

Boende på hotellet onsdag- söndag (sänglinne, handdukar och slutstädning)

Frukost, lunch och 2 rätters middag (exkl dryck middag)

8 yogaklasser

Vandring med guide

Paddling med guide

Transporter och utflykter

Resa hit:

Du tar dig själv till Långbergets Sporthotell i Sysslebäck. Du kan åka tåg eller buss till Karlstad och därifrån vidare med buss till Sysslebäck. Vi ordnar så att du blir hämtad i Sysslebäck mot en kostnad (bokas i samband med kursen). Om du har lång resväg så finns det möjlighet att komma en dag tidigare och stanna en dag längre på hotellet.

Resesällskap: 

Via en sluten Facebook grupp kan ni kursdeltagare lära känna varandra och prata ihop er om samåkning mm.

Utrustning:

Ta med egen yogamatta och filt till avslappningen. Några mattor kommer att finnas till försäljningen.

Mer information:

Frågor om vandring, yoga och utflykter kan göras via info@yogaakademien.se eller på 0730- 42 11 12.

Frågor om boende och transporter görs till Långbergets Sporthotell via bokning@langberget.se eller på 0564- 260 50

Boka

Bokning Långbergets Sporthotell på 0564- 260 50 eller via bokning@langberget.se

Begränsat antal platser!