Väderprognos, klicka här!

Yoga och vandring i Pilgrimers fotspår

Kurs 3: 12 – 16 augusti 2020

Sommarkurs: Yoga & Vandring

För 13:e året arrangerar vi de mycket uppskattade sommarkurserna med Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår – i norra Värmlands fantastiska natur. Kursen hålls på Långbergets Sporthotell där vandringslederna finns direkt utanför knuten. Långbergets enskilda läge, 630 möh, omges av oändliga natur, där det är möjligt att stöta på spår efter  björn, varg och lo eller se en älg som står och betar.

I centrum den  här veckan står kroppen och själens välbefinnande. Med hjälp av yoga och  vandring efter pilgrimsleden finner vi balans mellan kropp och själ. Det blir en inre och yttre upplevelse med natur och kultur, där vi får känna historiens vingslag.

Du kan se bilder och läsa mer om våra tidigare sommarkurser på Yogaakademiens FacebookInstagram samt Blogg (bloggen har äldre inlägg, medan du finner nyare inlägg på Facebook eller Instagram).

Yoga morgon & kväll
Upplev den klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt ta del av yogans filosofi. Stort fokus kommer att vara på andning. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem – att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet. Vi utövar yoga morgon och kväll och om vädret tillåter är vi utomhus. Kursen passar både vana och nya yogautövare.

Yogalärare
Helena Karlsson är internationellt certifierad yogalärare och har undervisat yoga under många år. Hon är en mycket uppskattad yogalärare och arrangerar yogakurser i Sverige, Italien, Indien och Spanien. Helena har en lång och bred erfarenhet inom träning och friskvårdsbranschen, både som instruktör och aktiv, på bl a Selma Spa i Sunne.

Vandring
Under veckan blir det vandring efter pilgrimsleden där vi bestiger berg med milsvida utsikter och besöker levande sätrar med djur och säterliv. Vår naturguide lär oss mer om den värmländska naturen.

Delar av vandringarna sker i tystnad där du får utrymme att reflektera över dagens fokus.

Vi vandrar mellan 3-5 timmar på naturstigar i kuperad terräng, så det  är bra om du har vandrat lite innan.

Vid de längre vandringarna kan du, utifrån dagsform, välja mellan en kortare eller den längre vandringen.

All vandring sker med guide.

Utflykter
Vi besöker UtmarksmuséetRansbysätern, vattenfallet Digerfallet och chokladfabriken Naturpralinen.

Massage, pool & bastu
Långbergets Sporthotell erbjuder massage för trötta kroppar (förbokas innan ankomst). Det kan också vara skönt att bada i poolen eller bara vila vid poolkanten. I källaren finns bastu.

Program (med reservation för ändringar)

Onsdag
17.00 Introduktion & Yoga
19.30 Middag

Torsdag
07.00 Yoga
08.00 Frukost
09.15 Vandring ca 3-4 tim
13.00 lunch på hotellet
14.30 Utflykt: Pilgrimstapeten vid Utmarksmuséet
18.00 Yoga
19.30 Middag

Fredag
07.00 Yoga
08.00 Frukost
09.15 Vandring ca 3-4 tim, lunch Ransbysätern
15.00 stopp vid Naturpralinen (italiensk glass & chokladpraliner)
18.00 Yoga
19.30 Middag

Lördag
07.00 Yoga
08.00 Frukost
09.15 Vandring ca 4-5 tim, lunch utomhus
18.00 Yoga
19.30 Middag

Söndag
07.00 Yoga
08.00 Frukost
09.15 Vandring ca 2 tim
12.00 Lunch & avslutning

Resa hit
Du tar dig själv till Långbergets Sporthotell i Sysslebäck. Du kan åka tåg eller buss till Karlstad och därifrån vidare med buss till Sysslebäck. Vi ordnar så att du blir hämtad i Sysslebäck mot en kostnad (bokas i samband med anmälan till kursen). Om du har lång resväg så finns det möjlighet att komma en dag tidigare och stanna en dag längre på hotellet, eller passa på att stanna en natt i Karlstad och gå t ex på Lars Lerin Museum eller boka in Västanå Teater i Berättarladan i Rottneros. Låt resan bli en del av upplevelsen!

Resesällskap
Via en sluten Facebookgrupp kan ni kursdeltagare lära känna varandra och prata ihop er om samåkning m m.

Utrustning
Ta med egen yogamatta och filt till avslappningen. Några mattor kommer att finnas till försäljning.

Information:

  • Frågor om vandring, yoga & utflykter kan göras via info [ at ] yogaakademien.se eller på 0730-42 11 12.
  • Boka din kurs hos Långbergets Sporthotell på 0564-260 50 eller via bokning@langberget.se

Med reservation för ändringar.